Baliño

Onze partner Baliño, onderdeel van de Emenasa Group, heeft meer dan 60 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en leveren van complete schroefassystemen met wereldwijde service.

 

Het productportfolio bestaat uit oplossingen voor de gehele schroefaslijn. Deze kunnen compleet worden geleverd met vaste en verstelbare scheepsschroeven (tot 5 meter) en tandwielkasten, koppelingen, lagers, schroefaskokers, afdichtingen, enzovoort.

 

De turnkey-oplossingen van Baliño kunnen worden ontwikkeld voor bijna alle denkbare type schepen in de maritieme sector. Opererend in marktsectoren als de zeevaart, offshore, binnenvaart, baggerij, marine, visserij en de mega jachtbouw.

 

De verwerving van een licentie van Kamewa, een Zweedse fabrikant van verstelbare schroeven, heeft geleid tot een vruchtbaar partnership. Dankzij deze samenwerking heeft Baliño zich kunnen specialiseren in het produceren onder licentie en vervolgens in de levering van complete schroefaslijnen met verstelbare schroeven aan Kamewa zelf (tegenwoordig overgenomen door de gigant Rolls-Royce). 

 

In het afgelopen decennium heeft Baliño aanzienlijke groeiresultaten behaald. Dit hebben zij onder meer te danken aan de start van het bedrijf Undenäs Turbin Tecnik (voor 100% eigendom van Baliño) gespecialiseerd in de productie van turbines voor waterkrachtcentrales, de oprichting van Baliño als een gespecialiseerde toeleverancier voor Rolls-Royce Marine en de implementatie van het Lean en Mean-productieproces.

 

Het kantoor van Baliño ligt gevestigd in Vigo (in het noordwesten van Spanje) en is daarmee strategisch gelegen in de grootste vissershaven van Europa. De faciliteit beslaat 16.000 m2 aan vloeroppervlak, waarvan 6.000 m2 is toebedeeld aan werkplaatsen en magazijnen.

 

Ontdek meer over het schroefassysteem of neem gerust contact met ons op.