Brandstof microfilter

De hoge injectiedruk in uw scheepsverbrandingsmotor verlangt een schone en droge watervrije brandstof. Met een brandstof microfilter wordt de levensduur van uw injectoren en injectiepompen in uw scheepsverbrandingsmotor aanzienlijk verlengd. Het brandstof microfilter reinigt effectief meer dan 98 procent van het vrije water in de brandstof en van de verontreinigingen die erin voor kunnen komen. Met het toevoegen van een brandstof microfilter bespaart u op uw onderhouds- en brandstofkosten.

 

Het nut van een brandstof microfilter

 

Indien u als scheepseigenaar of reder met uw schip of vloot vaart, dan wilt u uiteraard graag dat de kwaliteit van uw brandstof optimaal is. Wanneer uw brandstof in goede conditie is, dan is de verbranding namelijk een stuk beter, dan wanneer uw brandstof vervuild is. Ook is het zo dat wanneer uw brandstof vervuild is, er automatisch meer schadelijke stoffen als roet (Black Carbon) en fijnstof (PM) vrijkomen, wat dan weer minder goed is voor het milieu.

 

Ook water in de brandstof is niet goed voor een optimale verbranding. Daarnaast geeft water in uw brandstoftank aanleiding tot de groei van micro-organisme. Dit kan ertoe leiden dat filters en injectoren verstopt raken. Indien u last heeft van vervuilde injectoren, dan zorgt dat voor een niet optimaal inspuitpatroon en dus voor een verhoogd brandstofverbruik. Het is dan ook van groot belang dat uw brandstof watervrij blijft.

 

Het brandstof microfilter van Fischer Industriemotorenzubehör reinigt meer dan 98 procent van het vrije water in de brandstof en van de verontreinigingen die erin voor kunnen komen.

 

 

Lees meer over het brandstof microfilter van Fischer Industriemotorenzubehör

 

 

Water separator

 

Met een water separator van Fischer Industriemotorenzubehör verwijdert u niet alleen water uit de brandstof tot 99,5 procent, maar ook al een deel van de aanwezige bacteriën en het residu dat veroorzaakt wordt door bacteriegroei en vaste verontreinigingen als zand en roest. Hiermee kan de water separator een mooie aanvulling zijn op uw brandstof microfilter.

 

 

Lees meer over de water separator van Fischer Industriemotorenzubehör

 

 

Magneetfilter tegen bacteriegroei

 

Indien u maximaal rendement uit uw brandstof wilt halen, dan dient u naast een brandstof microfilter en water separator ook in het bezit te zijn van een magneetfilter tegen bacteriegroei. Met het magneetfilter van Fischer Industriemotorenzubehör wordt namelijk de brandstof vrijgesteld van micro-organismen die in staat zijn zich voort te planten. Op deze manier wordt een zo schoon mogelijke en geconditioneerde brandstof voor uw brandstofsysteem gegarandeerd en bespaart u maximaal op uw onderhouds- en brandstofkosten.

 

 

Lees meer over het magneetfilter tegen bacteriegroei van Fischer Industriemotorenzubehör

 

 

Service

 

Met de service van Berger Maritiem staan wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaar om u snel en deskundig van dienst te kunnen zijn. Door de grote vakkennis van de door ons geselecteerde service specialisten, verlenen wij u een gedegen service voor uw brandstof microfilter, eventueel aangevuld met een water separator en magneetfilter tegen bacteriegroei. Hierdoor komen uw vaarschema’s zo min mogelijk in gevaar.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze blogpagina en pagina met business cases.

 

Maak een afspraak | Neem contact op