Bypass motorolie microfilter

Met een bypass motorolie microfilter op uw scheepsverbrandingsmotor verlaagt u uw onderhoudskosten en bespaart u op de brandstofkosten. Het bypass motorolie microfilter zorgt voor minder interne slijtage en een langere en hogere compressie. Hiermee kunt u meer rendement uit uw brandstof halen en verlengt u de levensduur van uw scheepsverbrandingsmotor aanzienlijk. Daarnaast zal door het gebruik van een bypass motorolie microfilter er minder afvalolie in het milieu terecht komen.

 

Het nut van een bypass motorolie microfilter

 

Om goed te kunnen begrijpen wat het nut is van een bypass motorolie microfilter, gaan wij eerst dieper in op de functie van motorolie in een scheepsverbrandingsmotor. De bewegende onderdelen in uw motor moeten namelijk met olie worden gesmeerd. Dit is nodig om te voorkomen dat de motor vastloopt. De functie van olie is, dat het smeert, koelt, reinigt en dat het zorgt voor de afdichting tussen zuigerveren en de cilinderwand.

 

Echter veroudert motorolie snel en is gebleken dat de cilinders, zuigers en zuigerveren op microscopische schaal vaak niet altijd zo goed op elkaar aansluiten. Daarnaast is het zo dat de metalen onderdelen bij hogere temperatuur onafhankelijk van elkaar uitzetten. Hierdoor kunnen er kleine metaaldeeltjes vrijkomen. Dit kan slijtage aan uw scheepsverbrandingsmotor veroorzaken. Ook kunnen er roetdeeltjes ontstaan door de verbranding van de motorolie die langs de zuigerveren in de verbrandingsruimte komt.

 

Om de motorolie voor uw scheepsverbrandingsmotor minder snel te laten verouderen en om uw motor beter te beschermen, bevat moderne motorolie tegenwoordig tot wel 30 procent aan additieven. Deze hulpstoffen houden de vuildeeltjes in oplossing, verminderen de wrijving, gaan corrosie, oxidatie en schuimvorming tegen, neutraliseren zuren en verlagen het stolpunt.

 

De functie van een oliefilter is, dat het de levensduur van motorolie verder verlengt door deze continu te zuiveren. Echter is de zuiverende werking ervan in de meeste gevallen beperkt. Alleen de deeltjes die vaak groter zijn dan 15 micron kunnen met een oliefilter worden verwijderd. Dit terwijl juist de meest vaste deeltjes in vervuilde motorolie vele malen kleiner zijn.

 

Met een bypass motorolie microfilter op uw scheepsverbrandingsmotor kunt u deze fijne roet- en metaaldeeltjes aan de motorolie tot meer dan 95 procent onttrekken. Deze deeltjes hebben afmetingen tussen de 0,5 en de 2 micron. Hierdoor blijft uw motor soepel lopen en verliest u weinig compressiedruk. Dit heeft tot gevolg dat u weinig vermogen verliest en dus bespaart op uw brandstofkosten.

 

Daarnaast wordt, doordat een bypass motorolie microfilter ook water onttrekt uit de motorolie, de levensduur van de olie verlengd.

 

Bypass motorolie microfilter van Fischer Industriemotorenzubehör

 

Een bypass motorolie microfilter die wij graag onder uw aandacht brengen, is de Bypass motorolie microfilter van Fischer Industriemotorenzubehör. Dit filter kan fijne roet- en metaaldeeltjes (vanaf 0,5 micron) en water aan de motorolie onttrekken tot meer dan 95 procent.

 

 

Lees meer over het bypass motorolie microfilter van Fischer Industriemotorenzubehör

 

 

Green Award binnenvaart

 

Bent u in het bezit van één of meerdere binnenvaartschepen? Dan informeren wij u graag over het volgende. Per 1 januari 2011 bestaat er een zogenaamd Green Award voor binnenvaartschepen die voldoen aan specifieke milieueisen. Het doel van het Green Award is om binnenvaartondernemers te erkennen die meer hebben gedaan om hun binnenvaartschip milieuvriendelijker te krijgen dan de geldende eisen. Naast een verbetering van het imago kan een binnenvaartschip met een Green Award onder andere zorgen voor een verbeterde positie bij ladingverwerving, een korting op havengeld en een extra financiële bijdrage van uw bank.

 

Het Green Award programma voor de binnenvaart kent een dynamisch eisenpakket en werkt volgens een puntensysteem. Dit houdt in dat er een minimum aan punten behaald dient te worden om in aanmerking te kunnen komen voor een Green Award. Een eis waarmee u punten kunt verdienen is wanneer u over een bypass motorolie microfilter beschikt.

 

 

Lees meer over het Green Award voor de binnenvaart

 

 

Service

 

Met de service van Berger Maritiem staan wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaar om u snel en deskundig van dienst te kunnen zijn. Door de grote vakkennis van de door ons geselecteerde service specialisten, verlenen wij u een gedegen service voor uw bypass motorolie microfilter, waardoor vaarschema’s zo min mogelijk in gevaar komen.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze blogpagina en pagina met business cases.

 

Maak een afspraak | Neem contact op