Clean Marine wint contract voor twee Reefers

Door: Jeroen Berger, 15 september 2015

Clean Marine heeft recentelijk het contract getekend met de Chinese werf Huanghai Shipbuilding Co., Ltd., voor de levering van scrubber installaties op twee Reefers / Fishing support vessels, welke momenteel in aanbouw zijn. Het contract omvat ook een optie voor de levering van aanvullende scrubber installaties op twee identieke zusterschepen. De schepen zijn eigendom van EF Transport (Malta) Ltd., waarvan de vissersvloot hoofzakelijk actief is in de Noord-Atlantische oceaan, waar de Europese zwavelrichtlijn (maximaal 0,1 procent zwavel in de scheepsbrandstof) geldt.

 

Zwavel

 

Door het installeren van deze scrubbers voldoen de schepen aan de nieuwe zwavelemissie-regelgeving die vanaf 1 januari 2015 van kracht is. “Dit echter zonder om te hoeven schakelen op de duurdere laagzwavelige gasolie”, aldus Kees Berger, eigenaar van Berger Maritiem.

 

‘Advanced Vortex Kamer’-technologie

 

Clean Marine heeft een scubber of EGCS systeem ontwikkeld gebaseerd op een gepatenteerde ‘Advanced Vortex Kamer’-technologie met een zeer grote reinigingsefficiëntie. Verder biedt het unieke concept eenvoudig de mogelijkheid om meerdere bronnen door één systeem te laten reinigen (bijvoorbeeld hulpmotoren en boilers).

 

Hybride systemen

 

De leveringen zullen naar verwachting in 2016 gaan plaatsvinden. De scrubbers reduceren zowel de uitstoot van zwaveloxiden (SOx) als fijnstof van één hoofdmotor en twee hulpmotoren. Met de hybride systemen kunnen de schepen moeiteloos varen in zowel zoet als zout water – zonder verlies van efficiëntie. De scrubbers van Clean Marine voldoen daarnaast ruim aan de huidige pH-grens voor het spuien van waswater in Europa en de VS.

 

Clean Marine

 

Clean Marine is de eerste fabrikant die een full scale hybrid scrubber heeft geïnstalleerd op de MV Bari in 2009 en MV Balder in 2012. Daarnaast is deze scrubberfabrikant één van de twee oprichters van de Exhaust Gas Cleaning System Association (EGCSA) en mag Clean Marine inmiddels toonaangevende rederijen tot hun klantenkring rekenen. De gepatenteerde en bewezen technologie is reeds sinds 2004 onderworpen aan zeer strenge test- en validatieprocedures.

 

Berger Maritiem

 

Berger Maritiem is een nog jonge onderneming met als belangrijke activiteit het adviseren en begeleiden van reders bij het implementeren van nieuwe, vaak innovatieve, technieken om energie te besparen en emissies te reduceren. Het bedrijf vertegenwoordigt Clean Marine.

 

Lees meer op onze blogpagina

 

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Stel uw vraag:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.