Eerste schip met Clean Marine scrubber meert aan in Rotterdam

Door: Jeroen Berger, 5 mei 2015

ROTTERDAM - De Eagle Barents, met een geïnstalleerde en gecertificeerde Clean Marine scrubber aan boord van het schip, deed afgelopen zaterdag voor de eerste keer de Rotterdamse haven aan. De Shuttle tanker, gebouwd door de werf Samsung Heavy Industries in opdracht van AET, is recentelijk opgeleverd.

 

Het gigantische schip is 275,8 meter lang, 46 meter breed en heeft een diepgang van 15 meter. De  geïnstalleerde Clean Marine scrubber heeft hierbij een hoogte van 20 meter. Ter vergelijking: een flatgebouw van 20 meter hoog telt circa 8 woonlagen. De Shuttle tanker (120.000 dwt) vaart voor het overgrote deel in het ECA-gebied en voldoet met de toevoeging van deze scrubber op een zeer effectieve en kostenefficiënte manier aan de nieuwe zwaveleis.

 

Samen met vertegenwoordigers van Clean Marine, VT Tankers en het Havenbedrijf Rotterdam was Berger Maritiem afgelopen zaterdag aan boord van dit imposante schip om de caustic soda bunkering procedures te bespreken. De caustic soda, welke nodig is voor het goed functioneren van de scrubber, zal in het vervolg door een schip worden aangeleverd.

 

Lees meer op onze blogpagina

 

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Stel uw vraag:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.