Efficiënt voortstuwingssysteem

Bent u opzoek naar een partner die u helpt bij het realiseren van het meest effectieve en efficiënte voortstuwingssysteem voor uw type schip? Of het nu gaat om een binnenvaartschip, tanker, passagiersschip, sleepboot, patrouillevaartuig, offshore schip of mega jacht, wij adviseren en begeleiden u graag vanaf de ontwerpfase. Door de machineconfiguratie en voortstuwingscomponenten zo optimaal mogelijk af te stemmen op uw type schip en vaarprofiel, vaart u op de meest efficiënte manier van A naar B.

 

Een zo optimaal mogelijk uitgedacht voortstuwingsconcept

 

Voor het bereiken van een zo hoog mogelijk voortstuwingsrendement voor uw type schip, starten wij ons onderzoek van uw bestaande of nieuw te ontwerpen schip onder de waterlijn. Rekeninghoudend met uw type schip, vaarprofiel, bedrijfsprofiel en budget analyseren wij met behulp van een CFD berekening de hydrodynamische prestatie van uw voor- en achterschip. Zo kijken wij niet alleen naar de romp, maar berekenen wij ook wat het beste ontwerp zou moeten zijn van uw scheepsschroef, scheepsroer en/of straalbuis.

 

Daarnaast is het zo dat uitgebreide studies hebben aangetoond dat de juiste trim sterk van invloed is op de rompweerstand en dus op het benodigde voortstuwingsvermogen. Aangezien het optimum verschilt per snelheid en diepgang kunnen wij vervolgens voor uw schip een uitgebreide analyse doen om dit inzichtelijk te krijgen.

 

Is eenmaal het meest optimale ontwerp van het voor- en achterschip bepaald, dan vervolgen wij ons onderzoek met het bepalen van de juiste afstemming van de hoofd- en hulpmotoren. Op grond van een gedegen onderzoek adviseren wij u welk type voortstuwingssysteem (mechanisch, elektrisch of hybride) volgens ons het meest effectief en efficiënt is voor uw type schip en vaarprofiel. Hierbij kijken wij naar warmteterugwinningsmogelijkheden en andere energiebesparende maatregelen en gaan wij alle alternatieve energiebronnen af als zonne-energie, biobrandstoffen, LNG, GTL en methanol.

 

Van ontwerp tot levering

 

Naast de hulp die wij u kunnen bieden in de ontwerpfase, kunnen wij ook de voortstuwingscomponenten voor u leveren. Van een scheepsschroef tot en met een complete schroefasinstallatie met een scheepsroer en eventueel een straalbuis. Maar ook bij het selecteren van de hoofd- en hulpmotoren kunnen wij een rol spelen. Wij zetten dan voor u alle alternatieven op een rij om een besluit te vergemakkelijken. Dankzij deze integrale aanpak bieden wij u de mogelijkheid om te komen tot het meest efficiënte voortstuwingsconcept voor uw type schip.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of lees wat onze medewerkers delen op onze blogpagina.

 

Maak een afspraak | Neem contact op