Energie Audit koel- en vriesschip business case

Door: Jeroen Berger, 13 december 2016

Een Energie Audit kan u inzicht geven in het energieverbruik / de huidige prestaties van uw bestaande schip. Hiermee kan worden ontdekt bij welke gebieden rendementsverbeteringen mogelijk zijn. Vervolgens kan worden getoetst of de verwachte rendementsverbetering bij dat gebied is behaald. De eigenaren van het koel- en vriesschip Salica Frigo hebben onze partner VICUSdt geselecteerd als leverancier voor het uitvoeren van een Energie Audit.

 

Over de Salica Frigo

 

Het schip Salica Frigo is een koel- en vriesschip, gebouwd in 2001 en varend onder de vlag van Spanje. Het vrachtschip heeft een totale lengte van 133 meter en een breedte van 19 meter. Haar bruto tonnage bedraagt 7207 ton. De Salica Frigo is ontworpen voor het verschepen van fruit (vooral bananen) of bevroren producten. Wat betreft de aandrijving van het schip heeft de hoofdmotor een vermogen van 6300 kW bij 500 rpm.

 

Hoe is VICUSdt te werk gegaan?

 

Om het energieverbruik / de prestaties inzichtelijk te krijgen, zijn de specialisten van VICUSdt aan boord geweest van de Salica Frigo. Zij hebben hier een tijdelijke datameting verricht, gebaseerd op het actuele vaarprofiel. Hierbij zijn de prestaties van de hoofdmotor tussen een reis tussen twee havens gemeten vanuit vier verschillende vermogenstoestanden.

 

Voor het uitvoeren van de datameting heeft VICUSdt gebruik gemaakt van een koppelmeter, toerenteller, data acquisition systeem en een pressure monitoring systeem.

 

Wat was het resultaat van de Energie Audit?

 

De datameting heeft geleid tot het inzichtelijk krijgen van het energieverbruik / de huidige prestaties van het koel- en vriesschip en biedt een goede basis voor verdere optimalisatie. De eigenaren van de Salica Frigo waren zeer te spreken over de praktische benadering en waren blij met het behaalde resultaat.

 

 

 

 

Lees meer business cases

 

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Stel uw vraag:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.