Frontline IHM business case

Door: Jeroen Berger, 25 juli 2018

De Noorse tankerrederij Frontline heeft recentelijk met onze Noorse partner Metizoft AS een raamwerkovereenkomst getekend voor het uitvoeren en bijhouden van de Inventory of Hazardous Materials (IHM) voor 180 schepen. De IHM raamwerkovereenkomst heeft betrekking op de tankervloot van Frontline en de drogeladingschepen van de door Frontline gekochte organisatie Golden Ocean. Frontline is een tankerrederij van reder John Fredriksen. De rederij beheert een vloot van zo’n zestig tankers waaronder 22 Very Large Crude Carriers (VLCC’s) en 18 Suezmax-tankers.

 

Voorbereid op de aankomende IHM wet- en regelgeving

 

Met het ondertekenen van de raamwerkovereenkomst met Metizoft, is Frontline met 180 bestaande schepen voorbereid op de per 31 december 2020 van kracht gaan wordende EU Scheeps Recycling Verordening (nr. 1257/2013). Ter extra informatie: voor Europese nieuwbouwschepen gaat de verordening al op z’n laatst in per 31 december 2018.

 

Rondom de wet- regelgeving van de Inventory of Hazardous Materials (IHM), heeft onze Noorse partner Metizoft voor zowel grote rederijen als Frontline als kleine rederijen een kostenefficiënt one-stop-shop-concept ontwikkeld. Zo heeft Metizoft vanaf 2006 een database opgebouwd met een uitgebreide lijst van leveranciers met de daarbij gebruikte componenten en materialen. Hierdoor kunnen zij reders en scheepseigenaren op de meest snelle en eenvoudige manier helpen bij het voldoen aan de IHM wet- en regelgeving.

 

Voor Frontline zal Metizoft, naast het uitvoeren van een inventaris van gevaarlijke materialen, hen ook helpen met het bijhouden van de Inventory of Hazardous Materials (IHM). Dit laatste is een belangrijke vereiste wat in de Scheeps Recycling Verordening is vastgelegd. Zo dient de inventaris van gevaarlijke materialen bijgehouden te worden gedurende de hele levenscyclus van het schip.

 

Inventaris van gevaarlijke materialen

 

De schepen van Frontline zullen onder andere op de volgende gevaarlijke materialen worden geïnspecteerd: asbest, ozonafbrekende stoffen, PCB’s, PFOS’s, aangroeiwerende verbindingen en verfsystemen, cadmium en cadmiumverbindingen, zeswaardig chroom en zeswaardigchroomverbindingen, lood en loodverbindingen, kwik en kwikverbindingen, PBB’s, PBDE’s, polychloornaftalenen (meer dan drie chlooratomen), radioactieve stoffen, bepaalde gechloreerde paraffinen met een korte keten (alkanen, C10-C13, chloor) en een broomhoudende brandvertrager (HBCDD).

 

Lees meer business cases

 

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Stel uw vraag:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.