Groen Paspoort offshore schip business case

Door: Jeroen Berger, 28 november 2016

Polarcus heeft een vloot van in totaal zeven offshore schepen, die speciaal zijn ontwikkeld voor seismisch onderzoek. De organisatie heeft de ambitie uitgesproken om de meest duurzame vloot te realiseren binnen de offshore sector. Onze partner Metizoft vond het een uitdaging om Polarcus hierbij te adviseren. Door de offshore schepen van Polarcus uit te rusten met een ‘Groen Paspoort’ blijven de seismische hulpvaartuigen ‘groen’ van doop tot sloop.

 

Over Polarcus

 

Polarcus, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai), heeft als visie om binnen de offshore sector voor seismisch onderzoek voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid. Doordat de organisatie binnen hun eigen industrie waarneemt dat er een uitbreiding plaatsvindt naar nieuwe environmentally sensitive sea areas ("ESSA's"), wilt Polarcus met haar offshore schepen maximaal inspelen op de huidige en toekomstige milieuwet- en regelgeving. Zie figuur 1 voor de middelen die zij onder anderen hebben ingezet bij het verduurzamen van de vloot.

 

Figuur 1: Polarcus offshore schip

 

Welke rol heeft Metizoft in dit duurzaamheidsproject vervuld?

 

Voorafgaand aan de recycling van een schip dient een scheepseigenaar of reder in de nabije toekomst in het bezit te zijn van een 'geschikt voor recycling'-certificaat (IHM-certificaat), voorheen het ‘Groene Paspoort’ genoemd. Voor het verkrijgen van een ‘Groen Paspoort’, maakt Polarcus gebruik van Metizoft’s Document Managent Systeem, genaamd Greenlogger.

 

Door gebruik te maken van de Greenlogger, is Polarcus verzekerd van een snelle en makkelijke opslag van tekeningen en documenten en kunnen zij niet alleen op zee, maar ook aan wal eenvoudig aantonen dat de offshore schepen vrij zijn van materialen en substanties waarin asbest, keramische vezels, kwik, lood of PCB’s zijn verwerkt (de zogenaamde hazardous materials).

 

Lees meer business cases

 

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Stel uw vraag:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.