Inventory Hazardous Materials offshore support schip business case

Door: Jeroen Berger, 15 december 2016

Op 30 december 2013 is de Scheeps Recycling Verordening (nr. 1257/2013) aangenomen. De verordening zal scheepseigenaren en reders gaan dwingen om een up-to-date inventarisatie te hebben van gevaarlijke stoffen aan boord van het schip. Dit wordt ook wel een Inventory of Hazardous Materials (IHM) genoemd. Farstad Shipping ASA heeft onze partner Metizoft geselecteerd als leverancier voor de IHM service voor haar vloot van in totaal 55 offshore support schepen.

 

Over Farstad Shipping ASA

 

De Noorse rederij Farstad Shipping ASA is een toonaangevende organisatie in de offshore sector voor grote en middelgrote offshore support schepen. De organisatie opereert in 23 verschillende landen met een duidelijke focus op de markten in Noord- en West-Europa, Brazilië en Azië Pacific. Farstad Shipping is opgericht in 1988 en heeft in totaal zo’n 1725 hoog gekwalificeerde werknemers in dienst. Gezondheid, veiligheid en milieu staan bij Farstad Shipping hoog in het vaandel.

 

Waarom een Inventory Hazardous Materials (IHM) service?

 

Middels een raamcontract levert Metizoft haar IHM service aan de 56 offshore support schepen van Farstad Shipping. Hiermee kan de rederij voldoen aan de DNV GL Clean Design notatie. Deze milieuklasse stelt het hebben van een continu bijgewerkte inventarisatie van gevaarlijke stoffen (IHM) verplicht aan boord van de vaartuigen.

 

Daarnaast is Farstad Shipping met de IHM service van Metizoft voorbereid op de toekomstige milieu wet- en regelgeving. Zo wordt in de nabije toekomst het hebben van een up-to-date Inventory of Hazardous Materials (IHM) aan boord van zeeschepen (500 GT of meer) verplicht gesteld. Pas dan kan Farstad Shipping in aanmerking komen voor het 'geschikt voor recycling'-certificaat (IHM-certificaat), ook wel het ‘Groene Paspoort’ genoemd.

 

Dit IHM-certificaat / ‘Groene Paspoort’ maakt het in de toekomst mogelijk dat Farstad Shipping haar offshore support schepen mag blijven ontmantelen. In dit geval uitsluitend bij scheepsrecyclinginrichtingen die straks op de Europese lijst van goedgekeurde inrichtingen staan vermeld.

 

Wanneer staan de nieuwe eisen op gebied van scheepsrecycling gepland?

 

Onderstaande afbeelding geeft duidelijk weer wanneer de eisen op gebied van scheepsrecycling gepland staan.

 

 

Lees meer business cases

 

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Stel uw vraag:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.