Medewerkers Metizoft vanaf nu DNV GL gecertificeerde HazMat Experts

Door: Jeroen Berger, 23 oktober 2015

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De medewerkers van Metizoft, specialisten op het gebied van Inventory Hazardous Materials (IHM), zijn vanaf nu officieel DNV GL HazMat Expert gecertificeerd. Hiermee bereidt de organisatie zich voor op een toenemende vraag naar IHM’s, wat voor veel scheepseigenaren en reders nu nog onbekend terrein is.

 

De gedachte achter IHM

 

Op 30 december 2013 is de EU-verordening nr. 1257/2013 wat betreft scheepsrecycling aangenomen. Uitgangspunt van deze Scheeps Recycling Verordening is, dat het ontmantelen van schepen in de nabije toekomst op een voor mens en milieu verantwoorde wijze gaat plaatsvinden.

 

Want waar het ontmantelen van schepen vroeger gebeurde op het strand, een helling of in een dok, zal een schip in de toekomst uitsluitend mogen worden ontmanteld bij een scheepsrecyclinginrichting die op de Europese lijst van goedgekeurde inrichtingen staat vermeld. Ook dient een scheepseigenaar of reder voorafgaand aan de recycling van het schip in het bezit te zijn van een 'geschikt voor recycling'-certificaat (IHM-certificaat).

 

Met de Inventory Hazardous Materials service van Metizoft kan in kaart worden gebracht welke gevaarlijke stoffen aan boord zijn van het desbetreffende schip. Hierdoor vindt het ontmantelen van een schip niet alleen op een voor mens en milieu verantwoorde wijze plaats, ook voldoet u, als scheepseigenaar of reder, aan de eisen die gaan gelden volgens de Scheeps Recycling Verordening.

 

Berger Maritiem en IHM

 

Een Inventory Hazardous Materials (IHM) kan ertoe leiden dat er op het desbetreffende schip gevaarlijke stoffen worden aangetroffen. In dat geval moeten deze materialen worden verwijderd. Wat nu?

 

De aanpak van Berger Maritiem houdt niet op bij een IHM. “Wij van Berger Maritiem kunnen u van een IHM tot en met een eventuele verwijdering van gevaarlijke stoffen begeleiden en adviseren”, aldus Kees Berger, eigenaar van Berger Maritiem.

 

Metizoft en DNV GL

 

Doordat de medewerkers van Metizoft nu officieel DNV GL HazMat Expert gecertificeerd zijn, loopt deze organisatie voorop met deze zeer specialistische dienstverlening.

 

Lees meer op onze blogpagina

 

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Stel uw vraag:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.