Prestatie Simulator

De Prestatie Simulator van onze partner VICUSdt is een tool waarmee op een efficiënte, eenvoudige en doelgerichte manier de prestaties van het schip in beeld kan worden gebracht. De prestaties worden geanalyseerd vanuit diverse scenario’s, operationele vaarprofielen en door technische machineconfiguratie te evalueren. De simulator kan worden gebruikt tijdens de voorbereidende fase van een scheepsnieuwbouwproject of bij het evalueren van de prestaties van bestaande schepen. Het bedrijf richt zich hierbij op de sectoren als zeevaart, kustvaart, cruisevaart, fast ferries, offshore, binnenvaart, baggerij, visserij, marine en mega jachtbouw.

 

Waaruit bestaat de simulator?

 

De Prestatie Simulator is gemaakt vanuit een praktische benadering. Bij het ontwerp is vastgehouden aan één simpele gedachte. Zo moet de Prestatie Simulator effectief zijn en buitengewoon eenvoudig. De simulator bevat elementaire hydrodynamische gegevens en voorstuwingsgegevens, een DP capability plot en een simulator bij het manoeuvreren. Daarnaast is de simulator flexibel en aanpasbaar voor elk project en bevat het een probabilistische analyse voor weersomstandigheden.

 

Het resultaat

 

Door gebruik te maken van de Prestatie Simulator krijgt u inzicht in: het brandstof- en energieverbruik van de systemen over een bepaalde periode, een gemiddelde en maximale energie efficiëntie van de verschillende systemen, de meest efficiënte manier van varen en een EEDI analyse, de prestaties van het schip vanuit verschillende operationele scenario’s en vanuit verschillende machineconfiguraties.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze blogpagina en pagina met business cases.

 

Maak een afspraak | Contact opnemen