Scheepsroer

Samen met Menaga zijn wij gespecialiseerd in het produceren van een CFD geoptimaliseerd scheepsroer passend bij uw type schip en vaarprofiel. Met behulp van Computational Fluid Dynamics (CFD) kunnen wij een efficiënt scheepsroer ontwerpen en produceren voor vrijwel elk denkbaar schip in de sectoren marine, zeevaart, offshore, binnenvaart, baggerij, visserij en de mega jachtbouw.

 

Efficiënt scheepsroer ontwerp

 

Om voor u een efficiënt scheepsroer te kunnen ontwerpen passend bij uw type schip en vaarprofiel, is het van groot belang dat de waterstroming om uw schip bekend is. Met de CFD berekening van VICUSdt zijn wij in staat om deze stromingen zeer nauwkeurig voor u te simuleren.

 

Naast een scheepsroer ontwerp wordt de CFD software, speciaal ontwikkeld voor maritieme toepassingen, ook gebruikt voor het optimaliseren van de rompvorm, de bulbsteven (ook wel de bulb genoemd), de trim en andere appendages als een scheepsschroef en straalbuis. Samen met ons voortstuwingsadvies kunnen wij voor uw type schip komen tot het meest optimale (voortstuwings)concept, behorend bij uw vaarprofiel, bedrijfsprofiel en budget.

 

 

Lees meer over het scheepsroer ontwerp

 

 

Productie voor vrijwel elk denkbaar scheepsroer

 

Het profiel van een scheepsroer kan symmetrisch zijn, asymmetrisch, gewelfd, of symmetrisch met een flap. Maar ook vanwege de schroef-roer-interactie kan het voorkomen dat er vinnen en bulbs op het roer worden geplaatst. Menaga werkt vanuit een klantgerichte benadering. Hierdoor levert Menaga altijd op maat gemaakte scheepsroeren van elk denkbaar profiel, naar de wensen en behoeften van de klant.

 

De scheepsroeren die Menaga ontwikkelt komen voor als enkelplaatroeren, stroomlijn- of profielroeren en roeren met vaste leidkop. Maar ook de ophanging van het roer en de plaatsing van de roerkoning kan op meerdere manieren worden uitgevoerd. Hierdoor zijn wij samen met Menaga in staat om de meest complete en complexe roerconstructies (inclusief de roerkoning) te bedenken en ontwikkelen voor elk denkbaar schip.

 

Scheepsroer voor de meest uiteenlopende scheepstypen

 

Het door Menaga geproduceerde scheepsroer is geschikt voor vrijwel alle denkbare type schepen. Zo kunnen de scheepsroeren worden toegepast in bijvoorbeeld binnenvaartschepen (ook wel binnenschepen genoemd), tankers, passagiersschepen, multi-purposeschepen, marineschepen, visserijschepen, baggerschepen, werkschepen, schepen ten dienste van de scheepvaart, jachten, snelle schepen en offshore schepen.

 

Hoge productiekwaliteit

 

Elk scheepsroer wordt gefabriceerd volgens de laatste kwaliteitsstandaard (ISO 9001:2008) en regels van de verschillende classificatiebureaus. De hoge productiekwaliteit en de zorgvuldig geselecteerde materialen bewijzen op een imponerende manier waar ons scheepsroer voor staat: het is er één van hoge kwaliteit met aanzienlijk meer rendement.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of lees wat onze medewerkers delen op onze blogpagina.

 

Maak een afspraak | Neem contact op