Schroefas

Schroefas nodig? Of bent u opzoek naar een complete schroefas installatie? Samen met VICUSdt zijn wij dé schroefasspecialist voor de maritieme sector. Uniek in onze aanpak is, dat wij de complete schroefas installatie voor u kunnen intekenen in het schip, zodat deze eenvoudig kan worden ingepast en uitgelijnd. Wij denken graag met u mee in de ontwerpfase om samen met u te komen tot de meest effectieve en efficiënte voortstuwingsinstallatie voor uw type schip.

 

Schroefas voor de meest uiteenlopende scheepstypen

 

De door VICUSdt ontworpen schroefas is geschikt voor vrijwel alle denkbare type schepen. Zo kunnen de schroefassen worden toegepast in bijvoorbeeld binnenvaartschepen (ook wel binnenschepen genoemd), tankers, passagiersschepen, multi-purposeschepen, marineschepen, visserijschepen, baggerschepen, werkschepen, schepen ten dienste van de scheepvaart, jachten, snelle schepen en offshore schepen.

 

Schroefas aangevuld met een slimme scheepsschroef

 

Door een door ons ontwikkelde schroefas aan te vullen met een door ons ontworpen slimme scheepsschroef, bereikt u het maximale rendement. Zo worden al onze scheepsschroef ontwerpen naar de wensen van de klant geoptimaliseerd. Hierdoor ontstaan er scheepsschroeven met een zo hoog mogelijke efficiëntie én schroeven met een zo laag mogelijke productie van geluid en trillingen. En dat speciaal voor uw type schip.

 

Schroefas aangevuld met een efficiënt roer

 

Wij gaan verder waar andere schroefasspecialisten ophouden. Zo kunt u bij ons ook de schroefas aanvullen met een efficiënt roer. Hierdoor krijgt u een ongeëvenaarde manoeuvreerbaarheid en koersstabiliteit met een aantoonbare vermindering van het brandstofverbruik. Al onze naval-architects en hoogopgeleide product engineers zijn persoonlijk toegewijd in het streven naar superieure kwaliteit in elke stap in het productieproces, om voor u een scheepsroer te bedenken met maximaal rendement.

 

Schroefas aangevuld met een straalbuis

 

Een straalbuis levert, in tegenstelling tot een open schroef, een hogere stuwkracht bij lage snelheid, bescherming van de scheepsschroef en een hogere trekkracht (bollard pull). Alle door ons ontworpen straalbuizen kunnen tot een diameter van 4 meter worden gefabriceerd volgens de meest gebruikte profielen (19A, 37A en HR), waardoor onze straalbuizen altijd de perfecte en meest rendabele aanvulling zijn op uw voortstuwingssysteem.

 

Schroefas ontwerp met behulp van een CFD berekening

 

Met de CFD berekening van VICUSdt, het meest geavanceerde Computational Fluid Dynamics (CFD) pakket voor de maritieme sector, kunnen wij het schroefas ontwerp op een dusdanige manier laten inpassen en uitlijnen in het schip zodat het maximale rendement kan worden bereikt. En doordat wij met behulp van onze CFD software ook de scheepsschroef, roer en straalbuis kunnen optimaliseren, kunnen wij uiteindelijk komen tot het meest optimale voortstuwingsrendement voor uw type schip.

 

Schroefas ontwerp met behulp van een Prestatie Simulator

 

De Prestatie Simulator van VICUSdt kan worden gebruikt tijdens de voorbereidende fase van een scheepsnieuwbouwproject of bij het evalueren van de prestaties van bestaande schepen. Het is een tool waarmee op een efficiënte, eenvoudige en doelgerichte manier de prestatie van uw schip in beeld kan worden gebracht. Hiermee bereikt u niet alleen het meest effectieve en efficiënte schroefas ontwerp, maar krijgt u tegelijk inzicht in de prestaties van uw schip vanuit verschillende operationele scenario’s en machineconfiguraties.

 

Hoge productiekwaliteit

 

Naast het schroefas ontwerp kunnen wij ook de schroefas systemen (eventueel aangevuld met een scheepsschroef, roer en straalbuis) fabriceren volgens de laatste kwaliteitsstandaard (ISO 9001:2008) en regels van de verschillende classificatiebureaus. De hoge productiekwaliteit en de zorgvuldig geselecteerde materialen bewijzen op een imponerende manier waar onze schroefas systemen voor staan: kwaliteit, efficiëntie en maximaal rendement.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of lees wat onze medewerkers delen op onze blogpagina.

 

Maak een afspraak | Neem contact op