Schroefassysteem

Samen met onze partner Baliño, onderdeel van de Emenasa Group, kunnen wij complete en volledig geïntegreerde schroefassystemen ontwerpen, produceren en leveren met wereldwijde service. Het productportfolio, speciaal ontwikkeld voor de maritieme sector, bestaat uit oplossingen voor de gehele schroefaslijn. De schroefassen kunnen turn-key worden aangeleverd met vaste en verstelbare scheepsschroeven (tot 5 meter) en tandwielkasten, koppelingen, lagers, schroefaskokers, afdichtingen, enzovoort.

 

Uniek in Baliño’s aanpak is, dat zij de complete schroefasinstallaties voor u kunnen intekenen in het schip, zodat deze eenvoudig kan worden ingepast en uitgelijnd. Hierbij maken zij gebruik van Computational Fluid Dynamics (CFD)-software. Zo denken zij graag met u mee in de ontwerpfase om te komen tot een efficiënte voortstuwingsinstallatie. Hierbij hebben zij oplossingen voor vrijwel elk denkbaar schip in sectoren als de scheepvaart, kustvaart, cruisevaart, fast ferries, offshore, binnenvaart, baggerij, visserij, marine en mega jachtbouw.

 

Scheepsschroef

 

Door de schroefas aan te vullen met een CFD geoptimaliseerde scheepsschroef passend bij de schroefas, de roeren, straalbuizen, tunnels, rompvorm en uw vaarprofiel, kunt u een optimaal voortstuwingsrendement bereiken. Zo kunt u de vaste en verstelbare schroeven laten ontwerpen voor een hoge brandstofefficiëntie en een lage productie van geluid en trillingen.

 

Straalbuis

 

Een straalbuis levert, in tegenstelling tot een open schroef, een hogere stuwkracht bij lage snelheid, bescherming van de schroef en een hogere trekkracht. De door Baliño ontworpen straalbuizen kunnen tot een diameter van 4 meter worden gefabriceerd en volgens de meest gebruikte straalbuisprofielen. Denk aan 19A, 37A en HR. Ook de straalbuizen worden met CFD geoptimaliseerd voor het bereiken van een optimaal rendement.

 

Scheepsroer

 

Onze partner Baliño gaat verder waar andere schroefasspecialisten ophouden. Zo kunt u bij hen ook de schroefas aanvullen met een CFD geoptimaliseerd roer. Hiermee kunt u een optimale manoeuvreerbaarheid en koersstabiliteit bereiken en dat ook met een aantoonbare vermindering van het brandstofverbruik.

 

Prestatie Simulator

 

De Prestatie Simulator kan worden gebruikt tijdens de voorbereidende fase van een scheepsnieuwbouwproject of bij het evalueren van de prestaties van bestaande schepen. Het is een tool waarmee op een efficiënte, eenvoudige en doelgerichte manier de prestatie van uw schip in beeld kan worden gebracht. Hiermee bereikt u niet alleen een effectief en efficiënt schroefasontwerp, maar krijgt u tegelijk inzicht in de prestaties van uw schip vanuit verschillende operationele scenario’s en machineconfiguraties.

 

Productiekwaliteit

 

De complete en geïntegreerde schroefassystemen van Baliño worden gefabriceerd volgens de laatste kwaliteitsstandaard (ISO 9001:2008) en regels van de verschillende classificatiebureaus. De hoge productiekwaliteit en de zorgvuldig geselecteerde materialen weerspiegelen op een duidelijke manier de kernwaarden van Baliño. Zo streven zij naar een hoge kwaliteit, een optimale brandstofefficiëntie en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze blogpagina en pagina met business cases.

 

Maak een afspraak | Neem contact op