SCR katalysator Fischer Abgastechnik

Met de IMO Tier III en EU Stage V ready SCR katalysator van Fischer Abgastechnik kunt u de uitstoot van stikstofoxiden significant reduceren. De SCR katalysator, die de NOx-uitstoot tot 90% reduceert, is in eigen huis bedacht en ontwikkeld. De SCR katalysator van Fischer Abgastechnik is geschikt gemaakt voor gebruik op een binnenvaartschip, tanker, passagiersschip, sleepboot, patrouillevaartuig, offshore schip en mega jacht.

 

Hoe werkt de SCR katalysator van Fischer Abgastechnik?

 

Met de SCR katalysator van Fischer Abgastechnik kunt u de rookgassen, die ontstaan bij het verbrandingsproces, op een energie-efficiënte en betrouwbare manier tot 90% ontdoen van stikstofoxiden (NOx). Selectieve katalytische reductie, in het Engels Selective catalytic reduction (SCR) genoemd, is het chemisch proces achter deze technologie. Als reductiemiddel kan gebruik worden gemaakt van AdBlue (een 32,5%-oplossing van ureum in gedemineraliseerd water) of van een andere industriële 40%-ureumoplossing.

 

De SCR katalysator van Fischer Abgastechnik zorgt ervoor dat de uitlaatgassen eenvoudig in de katalysator terecht komen. In de SCR katalysator wordt de ureumoplossing AdBlue of een andere industriële ureumoplossing op een uiterst efficiënte manier vermengd met de uitlaatgassen. Dit doet Fischer Abgastechnik met behulp van hun speciaal daarvoor en zelf ontwikkeld injectiesysteem. De uitlaatgassen en de ureumoplossing reageren dan met elkaar met als resultaat een tot 90% emissiereductie van stikstofoxiden (NOx).

 

 

Lees meer over de SCR katalysator in het algemeen

 

 

Monitor uw SCR katalysator waar en wanneer u wilt

 

Het onverwachts uitvallen van uw SCR katalysator kan voor vervelende situaties zorgen. Door uw SCR katalysator (en eventueel ook uw roetfilter) te voorzien van een monitoringssysteem, kunnen de specialisten van Fischer Abgastechnik u hulp op afstand verlenen en u een mogelijke oplossing bieden. Daarnaast kunt u met het monitoringssysteem zelf inzicht krijgen in de werking van uw SCR katalysator. Zo kunt u bijvoorbeeld zien wat de actuele NOx-uitstoot is.

 

De kernwaarden van Fischer Abgastechnik

 

Bij Fischer Abgastechnik zorgen ze ervoor dat de SCR katalysator voldoet aan alle huidige en toekomstige emissie wet- en regelgeving op het gebied van stikstofoxiden (NOx). Met behulp van professionele meetapparatuur voert Fischer Abgastechnik verschillende tests uit, zodat u eenvoudig kunt aantonen dat u met de SCR katalysator aan alle NOx-uitstootnormen voldoet.

 

Doordat de ruimte in de machinekamer bij veel schepen vaak beperkt is, staat bij Fischer Abgastechnik maatwerk voorop. Hierdoor kan Fischer Abgastechnik in de meeste gevallen niet alleen een SCR katalysator laten inpassen voor nieuw te ontwerpen schepen, maar ook voor bestaande schepen met nog vaak oudere dieselmotoren aan boord.

 

Bij Fischer Abgastechnik vinden ze het belangrijk dat de SCR katalysator op een energie-efficiënte manier werkt voor uw type schip. Daarnaast staan de SCR katalysatoren van Fischer Abgastechnik in de markt bekend om hun compactheid, uitstraling en Duitse degelijkheid.

 

De SCR katalysator in de praktijk

 

Een in bagger- en hefwerkzaamheden, constructie, damwanden en palen gespecialiseerde onderneming heeft voor haar kraanschip in 2017 een Green Award in ontvangst mogen nemen. Met het behalen van dit certificaat is het schip “groener” dan de huidige gestelde emissie-eisen. Wat uniek is voor een schip van deze leeftijd, want Green Awards worden vooral verstrekt aan nieuwbouwschepen en dit kraanschip stamt uit het jaar 1964.

 

Om voor het Green Award in aanmerking te komen, is onder andere de voortstuwingsmotor voorzien van een EU Stage V ready SCR katalysator en roetfilter van Fischer Abgastechnik voor het reinigen van de uitlaatgassen.

 

 

Bekijk de Green Award kraanschip business case

 

 

Service voor uw Fischer Abgastechnik SCR katalysator

 

Met de service van Berger Maritiem staan wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaar om u snel en deskundig van dienst te kunnen zijn. Door de grote vakkennis van de door ons geselecteerde service specialisten, verlenen wij u een gedegen service voor uw Fischer Abgastechnik SCR katalysator, waardoor vaarschema’s zo min mogelijk in gevaar komen.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze blogpagina en pagina met business cases.

 

Maak een afspraak | Neem contact op