Scrubberfabrikant Clean Marine wint prestigieuze innovatie award

Door: Jeroen Berger, 27 november 2014

Clean Marine mag zich een jaar lang het meest innovatieve technologiebedrijf noemen in de tankersector. De Noorse scrubberfabrikant mocht begin deze week de “Tanker Technologie Innovatie Award” in ontvangst nemen voor haar geavanceerde en unieke scrubber technologie. De publieksprijs is tot stand gekomen op basis van de feedback vanuit de tankersector via een online enquête.

 

Kees Berger van Berger Maritiem is heel blij met deze publieksprijs: Clean Marine uit Noorwegen is zijn principaal. Berger: “Clean Marine heeft heel goed geluisterd naar de vraag vanuit de markt. Want juist in de tankersector is het aansluiten van hoofd-, hulpmotoren en boilers op één scrubber installatie zo belangrijk. Als zij dan met dit geavanceerde en unieke systeem worden beloond met deze prijs, maakt mij dat ontzettend trots.”

 

 

 

Tanker Shipping & Trade Conference

 

De verkiezing, welke is georganiseerd door de Tanker Shipping & Trade Magazine, vond plaats tijdens de tweedaagse Tanker Shipping & Trade Conference in Londen op 20 november jongstleden. Het publiek verkoos Clean Marine boven de twee andere genomineerden: de 3D-printer van Maersk en de reinigingsinstallatie van Scanjet.

 

Clean Marine

 

Clean Marine is de eerste fabrikant die een full scale hybrid scrubber heeft geïnstalleerd op de MV Bari in 2009 en MV Balder in 2012. Daarnaast is deze scrubberfabrikant één van de twee oprichters van de Exhaust Gas Cleaning System Association (EGCSA) en mag Clean Marine inmiddels toonaangevende rederijen tot hun klantenkring rekenen. De gepatenteerde en bewezen technologie is reeds sinds 2004 onderworpen aan zeer strenge test- en validatieprocedures.

 

Berger Maritiem

 

Berger Maritiem is een nog jonge onderneming met als belangrijke activiteit het adviseren en begeleiden van reders bij het implementeren van nieuwe, vaak innovatieve, technieken om energie te besparen en emissies te reduceren.

 

Lees meer op onze blogpagina

 

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Stel uw vraag:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.