Ship energy efficiency analyser

Bent u op zoek naar een partner die u helpt bij het vinden en selecteren van een slimme Ship energy efficiency analyser voor uw type schip? Door stijgende brandstofkosten en nieuwe Ship Energy Efficiency Management Plan (SEEMP) regels, wordt het voor veel scheepseigenaren en reders steeds belangrijker om inzicht te krijgen in het energieverbruik aan boord van schepen. Het doel van het SEEMP is om schepen energie-efficiënter te maken. Met een Ship energy efficiency analyser kunt u het energieverbruik optimaliseren, de uitstoot van schadelijke stoffen reduceren en uw CO2-voetafdruk aanzienlijk verbeteren.

 

Wat meet, analyseert en monitort een Ship energy efficiency analyser?

 

Een Ship energy efficiency analyser meet, analyseert en monitort de data die nodig is om de prestaties van uw schip inzichtelijk te krijgen. Met behulp van een Ship energy efficiency analyser kunt u het energieverbruik van uw schip optimaliseren (en daarmee uw brandstofkosten verlagen), uw CO2-voetafdruk verbeteren, voldoen aan de regels die het Ship Energy Efficiency Management Plan (SEEMP) stelt, om uiteindelijk in aanmerking te kunnen komen voor het International Energy Efficiency Certificate (IEEC).

 

Lichten wij één fabrikant van Ship energy efficiency analysers uit, dan kunt u bij dit systeem bijvoorbeeld eenvoudig – en waar dan ook – toegang krijgen tot alle data die de Ship energy efficiency analyser meet, analyseert en monitort. Zo is de informatie bij dit systeem niet alleen aan boord van het schip toegankelijk, maar kunt u ook aan wal (en dus gewoon bij u op kantoor) toegang krijgen tot deze belangrijke data van uw schip of scheepsvloot.

 

Hierbij meet, analyseert en monitort (per trip) de Ship energy efficiency analyser het energieverbruik van al uw hoofdmotoren, hulpmotoren (denk aan generatorsets) en boilers, en maakt het apparaat de prestaties inzichtelijk wanneer u bijvoorbeeld de ene keer op Heavy Fuel Oil (HFO) vaart en de andere keer op Marine Gas Oil (MGO). Daarnaast worden de eigenschappen geanalyseerd van bijvoorbeeld de rompvorm en de trim van het schip en wordt de Energy Efficiency Operational Indicator (EEOI) op het display van de Ship energy efficiency analyser weergegeven, inclusief de CO2- en SOx-uitstoot.

 

De Ship energy efficiency analyser in dit voorbeeld kan de gegevens automatisch laten importeren naar uw server, waardoor u eenvoudig (dagelijkse) rapportages over de prestatie van uw schip kunt ontvangen. De uitdraai van de resultaten zal dan worden weergeven in de volgende categorieën: prestaties hoofdmotoren, prestaties hulpmotoren (denk aan generatorsets), prestaties boilers en analyses van de rompvorm en de trim.

 

Vervolgens kunt u deze gegevens eenvoudig delen met de juiste personen binnen uw organisatie. Zo kunnen er rapportages worden verstuurd naar bijvoorbeeld uw superintendent of technisch directeur en kunnen zij op basis van de verkregen informatie meedenken met het verder optimaliseren van het energieverbruik aan boord van uw schip of scheepsvloot.

 

Wat is de terugverdientijd van een Ship energy efficiency analyser?

 

Er zijn verschillende methoden beschikbaar om te bepalen of de investering in een Ship energy efficiency analyser voor u aanvaardbaar is. Nemen we de terugverdientijd als uitgangspunt, dan is een return on investment van minder dan één jaar (in sommige gevallen zelfs in minder dan zes maanden) heel goed mogelijk. Dit maakt de investering in een Ship energy efficiency analyser voor u zeer interessant.

 

Service voor uw Ship energy efficiency analyser

 

Met de service van Berger Maritiem staan wij 24 uur per dag en 7 dagen klaar om u snel en deskundig van dienst te kunnen zijn. Door de grote vakkennis van de door ons geselecteerde service specialisten, verlenen wij u een gedegen service voor uw Ship energy efficiency analyser, waardoor vaarschema’s zo min mogelijk in gevaar komen.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of lees wat onze medewerkers delen op onze blogpagina.

 

Maak een afspraak | Neem contact op