Thruster tunnel

Samen met Menaga zijn wij dé specialist in het ontwerpen en produceren van tunnels voor elektrische, hydraulische en diesel aangedreven tunnel thrusters. Onze thruster tunnels zijn leverbaar in staal en aluminium, van 1 tot 3,5 diameter. Naast standaard tunnels, kunnen de thruster tunnels geheel op maat, naar de wensen en behoeften van de klant worden vervaardigd. De door Menaga ontwikkelde thruster tunnels zijn leverbaar voor elk denkbaar schip in de sectoren marine, zeevaart, offshore, binnenvaart, baggerij, visserij en de mega jachtbouw.

 

Thruster tunnels voor alle denkbare tunnel thrusters

 

Al onze klanten zijn uniek. Het is onze kracht dat wij aan elk van hen precies de juiste thruster tunnel kunnen leveren voor zijn of haar tunnel thruster project. Deze flexibele werkwijze zit in onze organisatie ingeweven. Hierdoor zijn wij, samen met Menaga, niet alleen in staat om een thruster tunnel te bedenken en ontwikkelen voor een conventionele tunnel thruster, maar ook voor een geluidsarme tunnel thruster.

 

Thruster tunnel voor de meest uiteenlopende scheepstypen

 

De door Menaga geproduceerde thruster tunnel is geschikt voor vrijwel alle denkbare type schepen. Zo kunnen de thruster tunnels worden toegepast in bijvoorbeeld binnenvaartschepen (ook wel binnenschepen genoemd), tankers, passagiersschepen, multi-purposeschepen, marineschepen, visserijschepen, baggerschepen, werkschepen, schepen ten dienste van de scheepvaart, jachten, snelle schepen en offshore schepen.

 

Hull vorm optimalisatie ook ter plaatse van de thruster tunnel

 

Met de CFD berekening van VICUSdt, het meest geavanceerde CFD pakket voor de maritieme sector, kunnen wij de hull vorm ook ter plaatse van de thruster tunnel optimaliseren. Hierdoor wordt de weerstand, die de uitstroom- en instroomopeningen oplevert, tot een minimum beperkt.

 

Combineer de thruster tunnel met een slimme scheepsschroef

 

Naast de levering van een thruster tunnel kunnen wij, samen met VICUSdt, ook de thruster tunnel voorzien van een slimme scheepsschroef. Met behulp van CFD (Computational Fluid Dynamics) software combineren wij de scheepsschroef en de thruster tunnel op een dusdanige manier dat de maximale stuwkracht kan worden bereikt met zo min mogelijk hinder van geluid en trillingen.

 

Integrale en efficiënte logistiek voor uw tunnel thruster project

 

Wij geloven dat de behoefte naar een integrale en efficiënte logistiek blijft stijgen. Deze behoefte komt voort uit de toegenomen vraag naar partnerschap. Wij zijn erop gebrand om serieus met u hierover in gesprek te gaan en de meest optimale benadering te kiezen. Zo vereenvoudigen wij de keten zoveel mogelijk en werken wij continu aan een langetermijnrelatie met onze klanten.

 

Hoge productiekwaliteit 

 

Iedere thruster tunnel wordt gemaakt volgens de laatste kwaliteitsstandaard (ISO 9001:2008) en regels van de verschillende classificatiebureaus. De hoge productiekwaliteit en de zorgvuldig geselecteerde materialen bewijzen op een imponerende manier waar onze thruster tunnels voor staan: hoge kwaliteit, duurzaam en in alle soorten en maten verkrijgbaar.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of lees wat onze medewerkers delen op onze blogpagina.

 

Maak een afspraak | Neem contact op