Wågene Purifiner Technology

Ingenieur Åge S. Wågene, de oprichter, begon in 1976 zijn bedrijf met persluchttechnologie. In 1999 besloot hij te starten met de ontwikkeling van oliereinigingssystemen voor hydrauliekoliën, smeeroliën en brandstoffen.

 

In de beginjaren richtte het bedrijf zich vooral op de lokale Noorse scheepvaart. Later betrad het ook de internationale markt. Uit de feedback van de markt is gebleken dat de Wågene-oplossingen zeer effectief zijn om de olie schoon te houden van deeltjes en water.

 

In 2011 veranderde het bedrijf haar naam in Wågene Purifiner Technology AS. Sindsdien hebben zij hard gewerkt aan de opbouw van een distributienetwerk om de scheepvaartindustrie wereldwijd te kunnen bedienen.

 

In de afgelopen jaren hebben de systemen van Wågene bewezen ook zeer effectief te zijn bij het reinigen van de hedendaagse biologisch afbreekbare olie. Beter bekend als de milieuvriendelijke EAL-smeermiddelen.

 

Onze partner Wågene Purifiner Technology is inmiddels uitgegroeid tot een wereldleider in kosteneffectieve oliereinigingssystemen voor de maritieme sector. Tot dusver hebben zij meer dan 3.000 systemen mogen leveren aan de scheepvaart, offshore en industrie.

 

Ontdek meer over het oliereinigingssysteem of neem gerust contact met ons op voor meer informatie.