Metizoft

De Europese Scheeps Recycling Verordening (nr. 1257/2013) gaat reders en scheepseigenaren met schepen van 500 GT of meer, die een vlag van een lidstaat van de EU voeren, in de nabije toekomst verplicht stellen om een Inventory of Hazardous Materials (IHM) op te stellen en bij te houden, gedurende de hele levenscyclus van het schip.

 

Metizoft is gespecialiseerd in het uitvoeren van een Inventory of Hazardous Materials (IHM), ook wel een inventaris van gevaarlijke materialen genoemd. De onderzoekers zijn officieel DNV GL HazMat Expert gecertificeerd en kunnen uw maritieme organisatie vakkundig adviseren en begeleiden bij de verkrijgbaarheid van het “geschikt voor recycling”-certificaat, voorheen het “Groene Paspoort” genoemd.

 

Wat de Inventory of Hazardous Materials (IHM) betreft, heeft Metizoft een one-stop-shop-concept ontwikkeld. Naast het uitvoeren van een inventaris van gevaarlijke materialen, kunnen zij u namelijk ook helpen met het bijhouden van de IHM gedurende de hele levenscyclus van het schip. Vanaf 2006 heeft Metizoft een database opgebouwd met een uitgebreide lijst van leveranciers met de daarbij gebruikte componenten en materialen.

 

Verder is het verplicht om voorafgaand aan de sloop van een schip een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een SC-540 gecertificeerd asbestinventarisatie bedrijf. Aangezien asbest behoort tot één van de gevaarlijke materialen bij de uitvoering van een IHM, kan Metizoft voor u deze taak ook volledig uit handen nemen.

 

Bekijk de producten en diensten op gebied van scheepsrecycling, of neem gerust contact met ons op.