VICUSdt

Een alsmaar toenemende vraag naar efficiënte en effectieve scheepsontwerpen gaf Spaanse investeerders in 2007 aanleiding tot de oprichting van VICUSdt.

 

VICUSdt, onderdeel van de Emenasa Group, is een toonaangevend, onafhankelijk en internationaal georiënteerd ontwerp- en ingenieursbureau voor de maritieme sector. Inmiddels heeft deze organisatie een breed scala aan optimalisatie diensten ontwikkeld, beschikbaar voor vrijwel ieder type schip.

 

Op het gebied van voortstuwing en scheepshydrodynamica heeft VICUSdt een sterke focus op het optimaliseren van de appendages (denk aan een scheepsschroef, straalbuis en scheepsroer) voor het verbeteren van de algehele scheepsprestatie.

 

Voor het uitvoeren van de berekeningen maakt VICUSdt gebruik van geavanceerde Computational Fluid Dynamics (CFD) software. Uitgangspunt is hierbij het verlagen van het brandstofverbruik van uw schip (en daarmee de kosten) en het verbeteren van uw CO2-voetafdruk.

 

Het kantoor van VICUSdt ligt gevestigd in Vigo (in het noordwesten van Spanje) en is daarmee strategisch gelegen in de grootste vissershaven van Europa. Tot nu toe heeft dit ontwerpbureau wereldwijd meer dan 400 maritieme projecten gedaan.

 

Ontdek meer over onze partner VICUSdt, bekijk de bedrijfsfilm, of neem gerust contact met ons op.