Over ons

Berger Maritiem. Ooit begonnen als een adviesbureau. Nu een handels- en adviesbureau met een uitgebreid producten- en dienstenpakket wat volledig aansluit bij onze passie: scheepseigenaren en reders helpen bij het reduceren van hun milieuvoetafdruk. Sinds onze oprichting in 2012 hebben wij ons gespecialiseerd op de volgende duurzaamheidsterreinen: prestatieoptimalisatie (energie-efficiëntie), efficiënte voortstuwing (elektrisch, hybride en diesel aangedreven), emissiereducerende technologieën (CO2, NOx, PM en SOx), ballastwaterbehandeling en verantwoorde scheepsrecycling.

 

Wij richten ons vooral op scheepseigenaren en reders die vaak moeite hebben om binnen hun organisatie de benodigde capaciteit, kennis of expertise voor dit doel vrij te maken. Hierbij is het ons streven om duurzame oplossingen te bieden die niet alleen leiden tot een kleinere milieudruk, maar ook tot kostenbesparingen en uiteindelijk tot een voor u betere marktpositie.

 

Ooit is Kees Berger, oprichter van Berger Maritiem, begonnen als kleine zelfstandige. Nu is Berger Maritiem uitgegroeid tot een modern familiebedrijf met vooraanstaande duurzaamheidspartners die net als ons het verschil willen maken voor u als klant. Maar het verschil maken, hoe doen we dat? Daar hebben we binnen onze organisatie drie kernwaarden voor geformuleerd. Zo zijn wij integer, persoonlijk en delen wij onze kennis niet alleen intern, maar ook met onze partners en relaties.

 

Met het beantwoorden van al uw vragen op gebied van duurzaamheid geven wij u een deskundig advies. Of het nu gaat om uw binnenvaartschip, tanker, passagiersschip, sleepboot, patrouillevaartuig, offshore schip of mega jacht, door loyaal naar elkaar te willen en durven zijn, komen wij samen met u tot de juiste duurzame oplossing voor uw type schip.

 

Onze aanpak om uw schip te verduurzamen is persoonlijk en vanuit praktisch oogpunt. Zo is onze werkwijze afhankelijk van uw wensen en eisen. Is uw doel bijvoorbeeld het bereiken van een Green Award voor uw binnenvaartschip? Wij verdiepen ons in uw bedrijfsvoering en helpen u bij het vinden van een passende oplossing. Daarnaast werken wij alleen samen met partners die op gebied van duurzaamheid hun sporen al verdiend hebben. Zij werken met bewezen technieken die voor u aantoonbaar het verschil kunnen maken.

 

Het delen van kennis is voor ons een manier om te verbeteren en te vernieuwen. Er is zo vinden wij geen effectievere manier van kennisontwikkeling dan door kennis te delen. Berger Maritiem zet zich dagelijks in om haar opgebouwde kennis en expertise te vertalen naar haar klanten en geselecteerde partners, om zo steeds slimmere en efficiëntere oplossingen te bedenken.

 

Bekijk onze blogpagina | Lees onze business cases