Orcan Energy AG

Orcan Energy AG is een toonaangevend, snelgroeiend en ambitieus technologiebedrijf op het gebied van efficiency PACKS (restwarmtegeneratoren).

 

Het bedrijf, gevestigd in München (Duitsland) en opgericht in 2008, kent haar roots bij de Technische Universiteit München (TUM) waar de eerste testen en onderzoeken van de restwarmtegenerator in 2004 zijn gestart. Orcan Energy heeft haar betrouwbare, compacte en vernieuwende restwarmteterugwinningstechnologie ontwikkeld en ingevoerd in meerdere sectoren, waaronder sinds 2016 ook in de scheepvaart.

 

Bij elkaar heeft Orcan Energy in Europa 70 referenties verzameld (bij elkaar goed voor zo’n 500 duizend draaiuren), hebben zij in totaal zo’n 65 hoog gekwalificeerde werknemers in dienst en hebben zij wereldwijd 140 patenten geregistreerd. De eerste referentie stamt uit 2011.

 

De kostenefficiënte efficiency PACK (restwarmtegenerator) voor de maritieme sector zet de restwarmte uit de uitlaatgassen, het koelwater, reststoom of thermische olie om in elektriciteit of mechanisch vermogen (ter ondersteuning van de aandrijflijn). Hierdoor kunt u jaarlijks tot zo’n 300 ton CO2 reduceren, tussen de 6 en 9 procent gaan besparen op de brandstofkosten en de Energy Efficiency Design Index (EEDI) of Energy Efficiency Operational Indicator (EEOI) als onderdeel van het Ship Energy Efficiency Management Plan (SEEMP) significant verbeteren.

 

De op Organic Rankine Cyclus (ORC) gebaseerde restwarmtegenerator is flexibel inzetbaar. Zo is de efficiency PACK geschikt gemaakt voor schepen met een totaal geïnstalleerd motorvermogen van circa 500 kW tot 5 MW (en meer). Want hoewel de maximale output al 100 kW per efficiency PACK is, kan er door de modulariteit van het systeem voor grotere restwarmtebronnen meerdere PACKS worden gecombineerd (opererend als een eenheid), die bij elkaar tot zo’n 500 kW kunnen terugleveren. De efficiency PACK is toepasbaar voor de zeevaart, kustvaart, offshore, binnenvaart, baggerij, marine, visserij en mega jachtbouw.

 

Ontdek meer over restwarmteterugwinning van onze partner Orcan Energy, bekijk de animatievideo of neem gerust contact met ons op voor meer informatie.