Orcan Energy AG

Orcan Energy AG is gespecialiseerd in efficiënte en effectieve restwarmtegeneratoren voor schepen met een motorvermogen van 500 kW tot 3 MW.

 

Orcan Energy is een toonaangevende, snelgroeiende en ambitieuze startup. Het bedrijf, gevestigd in München (Duitsland) en opgericht in 2008, kent haar roots bij de Technische Universiteit München (TUM) waar de eerste testen en onderzoeken van de restwarmtegenerator in 2004 zijn gestart. Inmiddels heeft Orcan Energy in Europa 35 referenties verzameld (bij elkaar goed voor zo’n 290 duizend draaiuren), hebben zij in totaal zo’n 65 hoog gekwalificeerde werknemers in dienst en hebben zij wereldwijd 90 patenten geregistreerd.

 

Of het nu gaat om een binnenvaartschip, coaster, platformbevoorradingsschip of veerpont, met Orcan Energy’s restwarmtegenerator kunt u op een eenvoudige en veilige manier energie omzetten in mechanische of elektrische energie.

 

Dankzij warmteterugwinning is Orcan Energy in staat om voor uw schip de energie-efficiëntie van uw scheepsverbrandingsmotoren te verhogen, waardoor u kunt besparen op uw brandstofkosten.

 

Daarnaast kunt u mede met behulp van de restwarmtegenerator eenvoudig voldoen aan alle richtlijnen die (gaan) gelden op de uitstoot van CO2, NOx, SOx, PM en HC.

 

Orcan Energy is met haar innovatieve ORC warmteterugwinningstechnologie gestart in sectoren als landbouw en energieopwekking. Inmiddels heeft de organisatie de ambitie uitgesproken om deze technologie ook in de maritieme sector grootschalig in te gaan voeren.

 

Ontdek meer over de restwarmtegenerator van Orcan Energy, bekijk de animatievideo of neem gerust contact met ons op voor meer informatie.