Orcan Energy AG

Orcan Energy AG is een toonaangevend, snelgroeiend en ambitieus technologiebedrijf op het gebied van restwarmtebenutting gebaseerd op de organische rankinecyclus (ORC).

 

Het bedrijf, gevestigd in München (Duitsland), is opgericht in 2008 en kent haar roots bij de Technische Universiteit München (TUM). In 2004 zijn daar de eerste testen en onderzoeken van de restwarmtegenerator gestart. Inmiddels is de restwarmte-terugwin-technologie ingevoerd in meerdere markten, waaronder sinds 2016 ook in de maritieme sector.

 

Wereldwijd heeft Orcan Energy meer dan 200 restwarmte-terugwin-installaties verkocht (bij elkaar goed voor zo’n 1 miljoen cumulatieve draaiuren) en hebben zij wereldwijd 140 patenten geregistreerd. Verder hebben zij meer dan 60 medewerkers in dienst en stamt de eerste referentie uit 2011.

 

De maritieme versie van de efficiency PACK (restwarmtegenerator) zet de restwarmte uit de uitlaatgassen, het koelwater, reststoom of thermische olie om in elektriciteit (stroom) of mechanisch vermogen (ter ondersteuning van de aandrijflijn). Hiermee kan een reder of scheepseigenaar de CO2-voetafdruk gaan verkleinen, gaan besparen op de brandstofkosten (6-9%) en de Energy Efficiency Design Index (EEDI) of Energy Efficiency Operational Indicator (EEOI) als onderdeel van het Ship Energy Efficiency Management Plan (SEEMP) gaan verbeteren.

 

Ontdek meer over de efficiency PACK (restwarmtegenerator) van onze partner Orcan Energy of neem gerust contact met ons op voor meer informatie.