Scheepsroer ontwerp

Samen met VICUSdt zijn wij gespecialiseerd in het bedenken van een efficiënt scheepsroer ontwerp passend bij uw type schip en vaarprofiel. Met behulp van geavanceerde CFD software kunnen wij voor uw schip een scheepsroer ontwerpen met een uitstekende manoeuvreerbaarheid, koersstabiliteit en een aantoonbare vermindering van het brandstofverbruik.

 

Een efficiënt scheepsroer ontwerp

 

Om een efficiënt scheeproer te kunnen ontwerpen passend bij uw type schip en vaarprofiel, is het van groot belang dat de stroming om het vaartuig bekend is. Met onze gespecialiseerde CFD berekening kunnen wij deze waterstromen nauwkeurig voor u simuleren.

 

De door VICUSdt gebruikte CFD software is zeer geavanceerd en kent veel mogelijkheden. Hierdoor kunnen wij niet alleen een efficiënt scheepsroer ontwerpen voor uw type schip, maar kunnen wij bijvoorbeeld ook de bulbsteven, de trim en andere appendages (denk aan een scheepsschroef of straalbuis) doelgericht optimaliseren. Bekijk een CFD simulatie van een roer en propeller en ontdek meer over de geavanceerde CFD software.

 

Geschikt voor de meest uiteenlopende scheepstypen

 

VICUSdt is in staat een efficiënt scheepsroer te ontwerpen voor vrijwel elk denkbaar schip. Denk hierbij bijvoorbeeld aan droge lading schepen, tankers, passagiersschepen, multi-purposeschepen, marineschepen, visserijschepen, baggerschepen, werkschepen, schepen ten dienste van de scheepvaart, jachten, snelle schepen en offshore schepen.

 

Ontwerp van wake adapted hoog efficiënt scheepsroer

 

Samen met VICUSdt hebben wij de juiste kennis en kunde in huis om een scheepsroer efficiënt te kunnen ontwerpen, op basis van de waterstroming rondom het scheepsroer en andere appendages. Zo zijn al rendementsverbeteringen haalbaar van 6 procent, enkel met een scheepsroer optimalisatie. Deze verbetering is door VICUSdt vastgesteld door testen in sleeptanks.

 

Scheepsroer in productie

 

Naast een efficiënt scheepsroer ontwerp kunnen wij ook de scheepsroeren fabriceren volgens de laatste kwaliteitsstandaard (ISO 9001:2008) en regels van de verschillende classificatiebureaus. De hoge productiekwaliteit en de zorgvuldig geselecteerde materialen bewijzen op een imponerende manier waar onze efficiënte scheepsroeren voor staan: duurzaam en met maximaal rendement.

 

 

Lees meer over de totstandkoming van het scheepsroer

 

 

Al onze naval-architects en hoogopgeleide product engineers zijn persoonlijk toegewijd in het streven naar superieure kwaliteit in elke stap in het productieproces.

 

 

Wij helpen u graag verder

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op of lees wat onze medewerkers delen op onze blogpagina.

 

Maak een afspraak | Neem contact op