Bedrijfslogo van Berger Maritiem

CFD-simulaties voor uw schip

Optimaliseer de prestaties van uw schip met de geavanceerde Computational Fluid Dynamics (CFD)-simulaties van onze partner VICUSdt. Een uiterst nauwkeurig numeriek model van uw schip wordt gecreëerd, waarna gedetailleerde simulaties worden uitgevoerd van het vaargedrag in een digitale sleeptank. Deze benadering maakt het mogelijk om de optimalisatiemogelijkheden op het gebied van hydrodynamica en voortstuwing grondig te analyseren. Voor een uitgebreide aanpak is er de Express-analyse: een diepgaande haalbaarheidsstudie. Hierbij worden CFD-simulaties ingezet om onderwaterverbeteringen te identificeren, terwijl bovenwaterinnovaties worden bestudeerd met uitgebreide haalbaarheidsanalyses.

Dit een CFD-simulatie van een schip om optimalisatiemogelijkheden op het gebied van voortstuwing grondig te analyseren.

Hydrodynamica

De CFD-simulaties op het gebied van hydrodynamica bieden een zeer nauwkeurige analyse van de hydrodynamische prestaties van uw schip. De prestaties van de boegvorm worden onderzocht, evenals belangrijke gebieden zoals trim en het achterschip, inclusief voortstuwingscomponenten zoals schroeven, straalbuizen en roeren. Deze analyse van de rompvorm werpt een helder licht op de hydrodynamica van het voor- en achterschip, inclusief de complexe interacties tussen de diverse onderwater-appendages. De simulaties tonen aan hoe deze componenten op elkaar reageren onder verschillende vaaromstandigheden, zoals variaties in snelheid en belasting.

Voortstuwing

Met de CFD-simulaties op het gebied van voortstuwing wordt uitsluitend gericht op het ontwerp van cruciale voortstuwingscomponenten, zoals scheepsschroeven, straalbuizen en scheepsroeren. Op verzoek nemen Energy Saving Devices (ESDs) ook deel aan deze analyse, zoals een Pre-Swirl Stator (PSS) die te zien is op de foto rechts. Deze dienst komt goed van pas als er specifiek gezocht wordt naar een geoptimaliseerd schroefontwerp, inzichten nodig zijn bij het kiezen van het juiste straalbuis- en/of scheepsroerprofiel, of als de CO2-uitstoot verder verminderd moet worden met een Energy Saving Device.

Dit is een Pre-Swirl Stator (PSS), een geavanceerd Energy Saving Device (ESD) in de scheepvaart.

Express-analyse

Verken de Express-analyse: een grondige haalbaarheidsstudie waarmee potentiële energiebesparende oplossingen voor uw huidige schip of vloot kunnen worden verkend. Deze studie behandelt zowel onderwateroplossingen als innovaties boven het wateroppervlak. Hoewel de focus momenteel ligt op bestaande zee- en kustvaartschepen, gaat de expertise verder. Vergelijkbare Express-analyses worden uitgevoerd voor diverse scheepvaartsectoren, waaronder binnenvaart, passagiersvaart, visserij, baggerij, offshore en marine. Indien gewenst kan assistentie worden verleend tot en met de implementatie. Ook bij het ontwerpen van nieuwe, toekomstbestendige schepen kan hulp worden geboden bij het selecteren van alternatieven.

Berger Maritiem Logo Variant

CFD-simulaties voor uw schip

Optimaliseer de prestaties van uw schip met de geavanceerde Computational Fluid Dynamics (CFD)-simulaties van onze partner VICUSdt.

Een CFD-simulatie om onderwaterverbeteringen, zoals Energy Saving Devices (ESDs), van een schip te kunnen identificeren.

Hydrodynamica

De CFD-simulaties op het gebied van hydrodynamica bieden een zeer nauwkeurige analyse van de hydrodynamische prestaties van uw schip. 

De prestaties van de boegvorm worden onderzocht, evenals belangrijke gebieden zoals trim en het achterschip, inclusief voortstuwingscomponenten zoals schroeven, straalbuizen en roeren. 

Deze analyse van de rompvorm werpt een helder licht op de hydrodynamica van het voor- en achterschip, inclusief de complexe interacties tussen de diverse onderwater-appendages. 

De simulaties tonen aan hoe deze componenten op elkaar reageren onder verschillende vaaromstandigheden, zoals variaties in snelheid en belasting.

Voortstuwing

Met de CFD-simulaties op het gebied van voortstuwing wordt uitsluitend gericht op het ontwerp van cruciale voortstuwingscomponenten, zoals scheepsschroeven, straalbuizen en scheepsroeren.

Op verzoek nemen Energy Saving Devices (ESDs) ook deel aan deze analyse, zoals een Pre-Swirl Stator (PSS) die te zien is op de foto rechts.

Deze dienst komt goed van pas als er specifiek gezocht wordt naar een geoptimaliseerd schroefontwerp, inzichten nodig zijn bij het kiezen van het juiste straalbuis- en/of scheepsroerprofiel, of als de CO2-uitstoot verder verminderd moet worden met een Energy Saving Device.

Dit is een Pre-Swirl Stator (PSS), een geavanceerd Energy Saving Device (ESD) in de scheepvaart.

Express-analyse

Verken de Express-analyse: een grondige haalbaarheidsstudie waarmee potentiële energiebesparende oplossingen voor uw huidige schip of vloot kunnen worden verkend.

Deze studie behandelt zowel onderwateroplossingen als innovaties boven het wateroppervlak. Hoewel de focus momenteel ligt op bestaande zee- en kustvaartschepen, gaat de expertise verder.

Vergelijkbare Express-analyses worden uitgevoerd voor diverse scheepvaartsectoren, waaronder binnenvaart, passagiersvaart, visserij, baggerij, offshore en marine. Indien gewenst kan assistentie worden verleend tot en met de implementatie.

Ook bij het ontwerpen van nieuwe, toekomstbestendige schepen kan hulp worden geboden bij het selecteren van alternatieven.