Bedrijfslogo van Berger Maritiem
Berger Maritiem Logo Variant

Partners

Ons doel is om samen met internationale partners de maritieme sector te verduurzamen. Berger Maritiem heeft verschillende partners, waarbij de samenwerking een extra waarde biedt voor onze klanten.

Het vervuilende schip op deze afbeelding symboliseert onze partners met wie we de scheepvaart willen verduurzamen.

Partners

Ons doel is om samen met internationale partners de maritieme sector te verduurzamen. We werken op verschillende manieren samen met diverse organisaties om kennis, diensten en producten uit te breiden. In veel gevallen biedt kennisdeling en concrete milieuvriendelijke oplossingen om bestaande en nieuwe schepen toekomstbestendig te maken extra mogelijkheden voor onze opdrachtgevers, waardoor onze dienstverlening up-to-date blijft. Berger Maritiem heeft verschillende partners, waarbij de samenwerking een extra waarde biedt voor onze klanten.

Het vervuilende schip op deze afbeelding symboliseert onze partners met wie we de maritieme sector willen verduurzamen.

VICUSdt

Onze partner VICUSdt is gespecialiseerd in het verbeteren van de hydrodynamische prestaties van schepen. Dit omvat alle aspecten van de rompvorm, van boeg tot achterschip, inclusief schroeven, straalbuizen, roeren en Energy Saving Devices (ESDs). 

Ze maken gebruik van gevalideerde Computational Fluid Dynamics (CFD)-methodologie om de vaarprestaties van uw schip te simuleren en te optimaliseren, rekening houdend met het scheepstype, vaarprofiel en andere unieke kenmerken. 

Ook het leveren van de voortstuwingscomponenten behoort tot de mogelijkheden. Op onze “diensten”-pagina vindt u meer informatie over aanvullende services, zoals SEEMP, EEXI, CII, voortstuwing-engineering, foil propulsion en CFD-aerodynamica. 

Als erkend contactpunt van VICUSdt bent u bij Berger Maritiem aan het juiste adres voor vragen en offerteaanvragen.

bound4blue

Onze partner bound4blue heeft zich gespecialiseerd in hulpwindvoortstuwing voor schepen, specifiek in suction sails (zuigzeilen). Dit type zeil, met een relatief kleine omvang, genereert maar liefst 6-7 keer meer lift dan zijn traditionele tegenhanger.

Hierdoor kunt u de CO2-uitstoot van uw schip tot wel 40% verminderen, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op brandstofkosten.

Als erkend contactpunt van bound4blue bent u bij Berger Maritiem aan het juiste adres voor vragen en offerteaanvragen.

Fischer Abgastechnik

Onze partner Fischer Abgastechnik heeft zich gespecialiseerd in Selective Catalytic Reduction (SCR) en Diesel Particulate Filter (DPF)-technologieën, die in de scheepvaartmarkt bekend staan als SCR-katalysatoren en roetfilters. 

Door het gebruik van deze emissiereducerende technieken kunnen stikstofoxiden (NOx), fijnstof (PM) en fijnstofdeeltjes (PN) op schepen aanzienlijk worden verminderd. 

Fischer Abgastechnik voert zowel het ontwerp als de productie van deze systemen in eigen huis uit. Afhankelijk van de mogelijkheden kunnen emissiegrenswaarden worden gehaald die voldoen aan IMO Tier III, Stage V en de nog strengere Euro 6 normen. 

Als erkend contactpunt van Fischer Abgastechnik bent u bij Berger Maritiem aan het juiste adres voor vragen en offerteaanvragen.

Metizoft

Onze partner Metizoft is gespecialiseerd in het leveren van uitgebreide diensten die de gehele levenscyclus van een schip omvatten, inclusief de milieuvoetafdruk van uw bedrijf.

Deze diensten variëren van het vereenvoudigen van uw ESG-rapportage tot het uitvoeren van levenscyclusanalyses (LCA) en het beheren van chemicaliën en de Inventory of Hazardous Materials (IHM).

Deze services kunnen u helpen inzicht te krijgen in verschillende aspecten van uw bedrijfsactiviteiten, zoals het monitoren en inzichtelijk maken van directe emissies, zoals die van uw scheepsvloot van doop tot sloop, indirecte emissies die ontstaan door aangekochte energie, evenals de indirecte emissies binnen uw waardeketen.

Als erkend contactpunt van Metizoft bent u bij ons, Berger Maritiem, aan het juiste adres voor vragen en offerteaanvragen.

Orcan Energy

Onze partner Orcan Energy is gespecialiseerd in het benutten van restwarmte uit verschillende bronnen, zoals uitlaatgassen, motorkoelwater, reststoom of thermische olie.

Deze restwarmte kan worden omgezet in direct beschikbare elektriciteit. Deze technologie is speciaal ontwikkeld voor de scheepvaart en kan worden toegepast in zowel bestaande schepen (retrofit) als nieuwe schepen.

De efficiency PACK, zoals de restwarmte-terugwininstallatie wordt genoemd, is beschikbaar in twee varianten: een versie van 100 kW en een versie van 200 kW. Door bijvoorbeeld vijf 200 kW-versies te combineren, kan in totaal tot 1 MW netto aan elektrisch vermogen worden opgewekt.

Als erkend contactpunt van Orcan Energy bent u bij Berger Maritiem aan het juiste adres voor vragen en offerteaanvragen.

VICUSdt

Onze partner VICUSdt is gespecialiseerd in het verbeteren van de hydrodynamische prestaties van schepen. Dit omvat alle aspecten van de rompvorm, van boeg tot achterschip, inclusief schroeven, straalbuizen, roeren en Energy Saving Devices (ESDs). Ze maken gebruik van gevalideerde Computational Fluid Dynamics (CFD)-methodologie om de vaarprestaties van uw schip te simuleren en te optimaliseren, rekening houdend met het scheepstype, vaarprofiel en andere unieke kenmerken. Ook het leveren van de voortstuwingscomponenten behoort tot de mogelijkheden. Op onze “diensten”-pagina vindt u meer informatie over aanvullende services, zoals SEEMP, EEXI, CII, voortstuwing-engineering, foil propulsion en CFD-aerodynamica. Als erkend contactpunt van VICUSdt bent u bij Berger Maritiem aan het juiste adres voor vragen en offerteaanvragen.

bound4blue

Onze partner bound4blue heeft zich gespecialiseerd in hulpwindvoortstuwing voor schepen, specifiek in suction sails (zuigzeilen). Dit type zeil, met een relatief kleine omvang, genereert maar liefst 6-7 keer meer lift dan zijn traditionele tegenhanger. Hierdoor kunt u de CO2-uitstoot van uw schip tot wel 40% verminderen, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op brandstofkosten. Als erkend contactpunt van bound4blue bent u bij Berger Maritiem aan het juiste adres voor vragen en offerteaanvragen.

Fischer Abgastechnik

Onze partner Fischer Abgastechnik heeft zich gespecialiseerd in Selective Catalytic Reduction (SCR) en Diesel Particulate Filter (DPF)-technologieën, die in de scheepvaartmarkt bekend staan als SCR-katalysatoren en roetfilters. Door het gebruik van deze emissiereducerende technieken kunnen stikstofoxiden (NOx), fijnstof (PM) en fijnstofdeeltjes (PN) op schepen aanzienlijk worden verminderd. Fischer Abgastechnik voert zowel het ontwerp als de productie van deze systemen in eigen huis uit. Afhankelijk van de mogelijkheden kunnen emissiegrenswaarden worden gehaald die voldoen aan IMO Tier III, Stage V en de nog strengere Euro 6 normen. Als erkend contactpunt van Fischer Abgastechnik bent u bij Berger Maritiem aan het juiste adres voor vragen en offerteaanvragen.

Metizoft

Onze partner Metizoft is gespecialiseerd in het leveren van uitgebreide diensten die de gehele levenscyclus van een schip omvatten, inclusief de milieuvoetafdruk van uw bedrijf. Deze diensten variëren van het vereenvoudigen van uw ESG-rapportage tot het uitvoeren van levenscyclusanalyses (LCA) en het beheren van chemicaliën en de Inventory of Hazardous Materials (IHM). Deze services kunnen u helpen inzicht te krijgen in verschillende aspecten van uw bedrijfsactiviteiten, zoals het monitoren en inzichtelijk maken van directe emissies, zoals die van uw scheepsvloot van doop tot sloop, indirecte emissies die ontstaan door aangekochte energie, evenals de indirecte emissies binnen uw waardeketen. Als erkend contactpunt van Metizoft bent u bij ons, Berger Maritiem, aan het juiste adres voor vragen en offerteaanvragen.

Orcan Energy

Onze partner Orcan Energy is gespecialiseerd in het benutten van restwarmte uit verschillende bronnen, zoals uitlaatgassen, motorkoelwater, reststoom of thermische olie. Deze restwarmte kan worden omgezet in direct beschikbare elektriciteit. Deze technologie is speciaal ontwikkeld voor de scheepvaart en kan worden toegepast in zowel bestaande schepen (retrofit) als nieuwe schepen. De efficiency PACK, zoals de restwarmte-terugwininstallatie wordt genoemd, is beschikbaar in twee varianten: een versie van 100 kW en een versie van 200 kW. Door bijvoorbeeld vijf 200 kW-versies te combineren, kan in totaal tot 1 MW netto aan elektrisch vermogen worden opgewekt. Als erkend contactpunt van Orcan Energy bent u bij Berger Maritiem aan het juiste adres voor vragen en offerteaanvragen.